Custom Chandalier: Atrium

The brief 

To create a lighting fixture that will fill the space of a central Atrium.

The process

As the studio was unable to visit the space, so we created a visual for the client as a proposal to fill the space with light. Working closely with a CGI artist the studio was able to create a composition from a flat image provided for from the client. 3D images of the lights were created enabling the studio to play around with a variety of ceiling rose shapes and compositions.

The space has a spiralling staircase, which wraps around the atrium for the lights to hang in. We mimicked the spiral in the light composition, as well as filling the space with additional pendants to maximise the space and create a softer more organic lighting formation.

This is speculative work for an interior design company.

Sarah ColsonComment